GMP+ gecertificeerd

Dierenkliniek Vechtdal is GMP+ gecertificeerd. De geleverde goederen hebben de GMP+ status, zoals bedoeld in de GMP+ FSA module.

GMP (Good Manufacturing Practice) geeft de richtlijnen met betrekking tot productiefaciliteiten en het personeel, procedures en documentatie. De regeling heeft tot doel de kwaliteit te beschermen in de hele voedselketen. GMP wordt met name toegepast in de voedingsmiddelen-, farmaceutische en gezondheidsmiddelenindustrie. De nadruk ligt hier op hygiëne in de productiefase. De normen stellen veelal concrete eisen aan bedrijfsinrichting en werkwijzen.

Bedrijven in de diervoedersector kunnen echter ook een stapje verder met behulp van de GMP+ regeling van het Productschap Diervoeder (PDV). De GMP+ regeling is van toepassing voor producenten en handelaren van mengvoeders, enkelvoudige diervoeders, vochtrijke voedermiddelen, voormengsels en diervoedergrondstoffen. De basis van de GMP+ regeling wordt gevormd door EN-ISO 9001, ISO 22000 en de HACCP principes. Dankzij deze regeling kunnen bedrijven aantoonbaar waarborgen dat diervoeders en ingrediënten voor diervoeders voldoen aan de wettelijke voorschriften en aan een aantal bovenwettelijke eisen, overeengekomen met ketenpartijen.

Meer informatie: