Immulite (progesteron)

Om u zo veel mogelijk te kunnen begeleiden bij de loopsheid van uw teef adviseren wij om gebruik te maken van de progesteron test die wordt uitgevoerd door de Immulite.

Dit apparaat geeft de waardes in het bloed weer van de progesteron en hiermee het juiste tijdstip van dekken. Meestal starten we zo rond de 8e/9e dag met de testen. Aan de hand van de uitslag geven we u advies voor verder testen of de mogelijke tijd voor de dekking.

Op het gebied van voortplanting bij honden veranderen er in de loop der tijd ook weer inzichten. Op het moment wordt het tijdstip van dekken weer meer bepaald door de eisprong (tussen 4 en 6) dan door de progesteronwaarde. Eerder was het dekken rond de waarde 10 maar op het moment kijkt men meer naar het verloop van de progesteronwaarde. Als de eisprong geweest is heeft u nog 48 uur tot de rijping van de eicellen. Dat dit vaak overeenkomt met een waarde rond de 10 is waar maar soms kan een teef snel doorstijgen in de waardes en zolang dit binnen de 48 na de eisprong is kan er nog gewoon gedekt worden met het vooruitzicht van een nestje pups. De meeste reueneigenaren vinden het wel fijn om op de hoogte gehouden te worden van het verloop van de loopsheid.