default

Alles over

Uw Dier

Mysterieuze ziekte bij honden in Noorwegen

10 september 2019

Updates worden onderaan vermeld.

We hebben verschillende berichten ontvangen dat er in Noorwegen een groot aantal honden ziek zijn geworden en hiervan een aantal zijn overleden. De eerste meldingen kwamen uit Oslo, daarna ook uit omliggende gebieden. De Noorse Autoriteit voor voedselveiligheid, het Veterinair Instituut en de NMBU (Milieu- en Biowetenschappelijke Universiteit van Noorwegen) zoeken nog naar de oorzaak van de ziekte. Het Noorse veterinair instituut laat weten dat de situatie ernstig is. Het is onbekend of het om een besmettelijke ziekte of een reeks incidenten gaat.

Bent u onlangs (op vakantie) in Noorwegen geweest met uw dier? Houd deze dan goed in de gaten! Het ziektebeeld is ernstige diarree, waarna de situatie snel verslechterd. Er zijn nog geen gevallen buiten Noorwegen bekend, maar neem bij twijfel contact op met de praktijk!


Update 17-09: de oorzaak is tot op heden nog niet vastgesteld. Wel wordt er steeds meer uitgesloten, de oorzaak ligt volgens het Veterinair Instituut niet bij Giardia en niet bij Cryptosporidium. De onderzoeken blijven doorgaan.