default

Alles over

Uw Dier

Nieuwsbrief februari

01 februari 2023

Maand van het gebit
Een goede gezondheid van het gebit is belangrijk voor een goede gezondheid van uw huisdier!
Circa 75% van de honden en katten van 3 jaar en ouder heeft al last van gebitsproblemen. Naast een onaangename geur merk valt er vaak vrij weinig aan uw huisdier te merken. Toch is het van groot belang dat het gebit niet wordt vergeten bij de verzorging van de hond of kat! Naast de klachten van een slechte adem kunnen gebitsproblemen leiden tot verlies van tanden of ontstekingen in belangrijke organen zoals de hartkleppen en de nieren. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van leven en levensduur van de hond of kat.
 
Tandplak kan wanneer het niet wordt verwijderd al na 24 uur omgezet worden in tandsteen. Dit is de beruchte veroorzaker van ontstoken tandvlees, dat te herkennen is aan een rood randje langs de tanden. Net zoals het voor uzelf belangrijk is regelmatig naar de tandarts te gaan, is het belangrijk het gebit van onze huisdieren dagelijks te verzorgen en regelmatig te (laten) controleren.
 

    Gebitsactie
U kunt een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole door de assistente. Indien het dier een reiniging nodig heeft en u daarvoor in februari een afspraak maakt, hanteren wij de prijzen van 2022. Tevens ontvangt u een gratis goodybag met daarin o.a. een sample van mondwater, een Veggiedent kauwstrip (honden) en handleiding met tandenpoetsinstructie.

Neem contact met ons op via 0523 266066!

Gewrichtsvoeding

In onze vorige nieuwsbrief hebben wij het gehad over artrose en over de knie. Nu willen wij u graag informeren over speciale voeding die we kunnen inzetten bij dieren met gewrichtsproblemen.
Er bestaat dus een speciaal dieet voor dieren met problemen aan het bewegingsgestel.

Wat doet deze voeding eigenlijk?

  • Het is rijk aan bepaalde vetzuren die ontstekingen in het lichaam kunnen remmen (denk aan gewrichtsontsteking)
  • Het bevat een combinatie van kraakbeen ondersteunende voedingsstoffen (zoals glucosamine en/of chrondoïtine, hierover verderop meer), mangaan om de enzymen die kraakbeen maken te activeren en antioxidanten die vrije radicalen opruimen die het kraakbeen aantasten.
  • Beperkte energiewaarde om een juist lichaamsgewicht te behouden of te verkrijgen, dit zorgt ervoor dat de druk op de gewrichten wordt verminderd. 

Deze voeding zorgt ervoor dat de gewrichten zo min mogelijk belast worden, zo soepel mogelijk gehouden worden en dat het slijtageproces afremt.

Glucosamine en Chrondoïtine
Glucosamine is een lichaamseigen stof die de productie van gewrichtsvloeistof stimuleert en daardoor het gewricht ondersteunt en soepel houdt. Gewrichtsvloeistof bevindt zich in gewrichtsholtes en functioneert als ‘smeerolie’ voor gewrichten.
 
Als dieren ouder worden neemt de productie van glucosamine af en kan het nodig zijn om glucosamine bij te gaan geven. Dit kan met een speciaal dieet waaraan dit is toegevoegd of door zelf glucosamine toe te voegen aan de voeding. Chrondoïtine ondersteunt en versterkt de werking van de glucosamine, en het is een bouwsteen van kraakbeen.
 
Denkt u dat uw huisdier baat zou hebben bij een speciaal dieet of het toevoegen van glucosamines? Wij helpen u graag verder!