default

Alles over

Uw Dier

Nieuwsbrief gezelschapsdieren - januari

01 januari 2021

 
Nieuwsbrief
gezelschapsdieren 

Allereerst wensen wij u namens het gehele team een gezond en voorspoedig 2021! Nadat we een bijzonder jaar hebben afgesloten kijken wij graag vooruit, waar we helaas nog flink rekening moeten houden met de coronacrisis. Als praktijk zijn we blij dat we in alle hectische tijden zorg kunnen dragen voor alle dieren met de nodige aanpassingen daar waar nodig. We bedanken iedereen voor zijn/haar begrip en medewerking. Nog steeds vragen wij u om alleen naar de praktijk te komen en de medicatie telefonisch of per mail te bestellen, zodat het klaar ligt wanneer u het op komt halen. 

Bekijk al onze maatregelen ivm het coronavirus op onze website of bij de ingang van de praktijk. 
 Yvet 

Onze collega assistente Yvet is op 28 december 2020 bevallen van een zoon, genaamd Tavi. Ze maken het beide goed. Van harte gefeliciteerd!
 
Preventie maanden

Per kwartaal willen wij bepaalde onderwerpen aan bod laten komen, het 1e kwartaal (januari, februari en maart) zal over preventieve zorg en behandelingen gaan. Zo starten wij januari met onder andere preventie van overgewicht en in februari gaan we bijvoorbeeld in op tandheelkundige zorg. Daarnaast komt ook het ontwormen en ontvlooïen van uw huisdier aan bod.

 


Goede voornemens

In januari willen velen van ons aan de slag met goede voornemens. De feestdagen gaan vaak gepaard met lekker (veel) eten en ook onze huisdieren worden iets meer los gelaten wat dat betreft. Wanneer al deze lekkernijen en minder beweging overgewicht bij onze dieren veroorzaken, moet u wellicht ingrijpen. Tijd om hiermee aan de slag te gaan! Dit kan op verschillende manieren: minder eten, meer bewegen of een combinatie hiervan.
 Afvaldieet

Wanneer uw huisdier niet op een speciale dieet voeding staat, kunt u overwegen om over te stappen naar een afvaldieet. Zo'n dieet zorgt er door de toegevoegde extra vezels voor dat het dier een verzadigd gevoel ervaart, maar doordat er minder calorieën inzitten, zal het dier gaan afvallen. Dit klinkt allemaal makkelijk, maar kan best lastig zijn! Het dier krijgt trek en begint soms te schooieren en het is de bedoeling dat hier dan niet aan toegegeven wordt. Om u hierin te ondersteunen en op weg te helpen bieden wij afvalbegeleiding aan.
 Afvalbegeleiding

U kunt bij ons terecht voor afvalbegeleiding voor de hond of de kat. Er worden meerdere weegmomenten ingepland en de assistente zal voor u berekenen hoeveel voeding het dier nodig heeft om af te vallen. Zij kan ook hierin bijsturen wanneer dit nodig is. De assistente bespreekt waar u op moet letten en bewaakt de progressie. Er is tijdens deze begeleiding uiteraard ruimte voor al uw vragen. Voor meer informatie of het inplannen van een afspraak kunt u ons bellen of mailen.

 Voeding

We hebben het vooral gehad over afvallen, maar wist u dat we met speciale voeding ontzettend veel andere aspecten in het lijf kunnen ondersteunen?

Denk hierbij aan problemen met de huid en/of vacht, nierproblemen, suikerziekte, maag-darmproblemen en blaasproblemen. Voor de bijna alle aandoeningen is speciale voeding verkrijgbaar en niet zonder reden! Deze hebben hun werking bewezen. Wilt u weten u of uw huisdier baat heeft bij zo'n voeding? Neem dan contact met ons op!