default

Alles over

Uw Dier

Nieuwsbrief gezelschapsdieren - juli

14 juli 2020

Het is erg prettig dat er maatregelen versoepeld zijn, maar wij willen u nogmaals attenderen op de onze tegen de verspreiding van COVID-19. Wij vragen om uw medewerking en begrip wanneer u een bezoek brengt aan de praktijk. Bekijk onze maatregelen hier of bij de ingang van de praktijk.

Maand van de vakantie

Juni, juli en augustus zijn de vakantiemaanden. De volgende nieuwsbrief zal daarom pas in september weer uitkomen. In deze maanden adviseren en informeren we over verschillende zomerse onderwerpen verdeeld over meerdere nieuwsbrieven. 


Vakantie checklist

Gaat u op vakantie in binnen- of buitenland met uw dier? Bekijk dan deze handige checklist!


Reisziekte

Net als mensen zijn er ook dieren die last hebben van reisziekte. Vooral bij een langere reis kan dit erg vervelend zijn voor het dier, maar ook voor u. De meest duidelijke tekenen van reisziekte zijn speekselen en braken.
Gelukkig zijn er middelen die het misselijkheid gevoel bij reisziekte weg kunnen nemen. Voor meer informatie staat de assistente u graag te woord.


Parasieten

Of uw huisdier thuis blijft, naar het pension gaat of met u meegaat op vakantie; een juiste parasieten behandeling is altijd belangrijk. Voor bepaalde landen en gebieden gelden er andere adviezen dan in Nederland in verband met de daar voorkomende parasieten. 

Zo komt in bepaalde landen de zandvlieg voor, deze kan vervelende ziektes overbrengen (Leishmania) en het is dan ook belangrijk uw huisdier hier preventief tegen te behandelen voor vertrek.

Ook is een juiste ontworming erg belangrijk! Vooral wanneer u naar landen reist waar de hartworm voorkomt, dan is het advies om met een bepaald schema te gaan ontwormen.
Voor uitgebreid advies hierover, kunt u contact met ons opnemen. 


Aanschaf pup

We zien een enorme toename van mensen die een jonge pup in huis nemen. Dit lijkt te komen doordat er meer mensen thuis moeten of kunnen werken. Een pup vereist de nodige aandacht en om u hierin te ondersteunen bieden wij puppy begeleiding aan.

Voor een kleine vergoeding, wordt de hond eerst maandelijks en daarna elke 2 maanden gecontroleerd door de dierenarts assistente. We controleren het gebit, het wisselen daarvan, het gewicht en we laten de pup op een positieve manier kennis maken met de praktijk en de handelingen die daarbij soms nodig zijn. 

Wanneer u de pup voeding geeft van Specific of Royal Canin die u bij ons afneemt, is deze begeleiding kosteloos.