default

Alles over

Uw Dier

Nieuwsbrief gezelschapsdieren - juni

01 juni 2020

Even voorstellen

Wij verwelkomen 2 nieuwe gezelschapsdierenartsen binnen ons team, hieronder stellen zij zich kort aan u voor:

Eveliene van der Meulen

"Mijn naam is Eveliene van der Meulen en in mei ben ik gestart als dierenarts bij Dierenkliniek Vechtdal, ter versterking van het gezelschapsdieren team. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik dierenarts wilde worden. Sinds mijn 6e heb ik met liefde diverse huisdieren verzorgd en later heb ik meerdere dieren zonder thuis een tijdelijk opvang geboden. Op mijn 18e ben ik de opleiding Paraveterinair (dierenartsassistente) gaan volgen en heb sindsdien altijd bij een dierenartsenpraktijk en in een gewerkt. Nadat ik de studie Paraveterinair had afgerond ben ik doorgegaan met studeren om mijn droom om dierenarts te worden te verwezenlijken.

Samen met mijn vriend woon ik op een boerderij, waar hij een melkveebedrijf runt. Daarnaast fokken we hobbymatig met onze paarden en lopen er geiten, kippen, 3 lieve poezen en een trouwe hond rond. Een gezellige beestenboel!

In mijn vrije tijd wandel ik graag met onze hond Kess in het bos, tennis ik en spring ik graag op een van onze paarden voor een ritje. Ik kijk er erg naar uit om kennis met u en uw huisdier te mogen maken bij ons op de kliniek. Tot snel!"

Marjorie Holl

"Hallo! Ik ben Marjorie Holl en vanaf juni werk ik bij Dierenkliniek Vechtdal. Ik ben in 2003 afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren. Na werkzaamheden in Utrecht aan de universiteit, Middelburg en jarenlang in Hellendoorn ben ik hier aanbeland. Ik hoop hier vele jaren met veel plezier te gaan werken!

Ik vind de interne geneeskunde altijd een mooie uitdaging, maar alle aspecten van het mooie vak als dierenarts spreken mij aan. Ik woon met mijn man en 2 kinderen in Vroomshoop. We hebben 2 honden. Een eigenwijze ruwharige dwergteckel en een kruising Labrador. Ik hou van wandelen, uit eten gaan, lezen en tennissen. Ik vind het leuk kennis met u te gaan maken en met uw huisdier. Wellicht tot snel op de praktijk!" 


Maand van de vakantie

Deze zomermaanden hebben wij uitgeroepen tot 'vakantiemaanden', in deze maanden adviseren en informeren we over verschillende zomerse onderwerpen verdeeld over meerdere maandelijkse nieuwsbrieven. 


Vakantie checklist 

Komende zomer gaan er waarschijnlijk een stuk minder mensen naar het buitenland op vakantie dan normaliter. Mocht u wel op vakantie gaan in binnen of buitenland, dan hebben wij een handige checklist voor u.


Vaccineren

Wanneer u toch de grens overgaat met hond of kat, is een rabiës (hondsdolheid) vaccinatie verplicht. Deze vaccinatie dient 21 dagen voor vertrek gegeven te worden en dit moet u middels het paspoort aan kunnen tonen wanneer u aangehouden wordt. Deze vaccinatie is 3 jaar geldig.


Wanneer een dier naar het pension gaat, is het aan te raden (soms wordt het ook verplicht gesteld door het pension) het dier te beschermen tegen besmettelijke hondenhoest. Beter bekend als kennelhoest. Het is het mooiste deze vaccinatie een week voordat het dier het pension ingaat te geven. Dit vaccin is een jaar geldig. 

Voor uitgebreide bescherming is het verstandig de jaarlijkse vaccinatie (cocktail) ook goed bij te houden.


Warmte

We hebben alweer een aantal warme dagen gehad. Heerlijk, maar voor onze huisdieren kan dit ook erg belastend zijn. Zeker iets om rekening mee te houden! Vooral dieren met hartproblemen en ander onderliggend lijden is het zwaar op deze warme dagen.

  • De normale lichaamstemperatuur van een hond/kat ligt tussen de 38,0 - 39,0°C.
  • De normale lichaamstemperatuur van een konijn ligt hoger, tussen de 38,5 - 39,5°C graden.

Wanneer het dier de warmte niet goed kwijt kan, zal de lichaamstemperatuur stijgen en dit kan voor serieuze problemen zorgen.

Houd dus altijd rekening met uw huisdieren bij warmte, zorg dat u ze beschermd tegen de felle zon en ga op warme dagen niet uitgebreid wandelen met de hond. Let ook op de voetzooltjes, deze kunnen door het hete asfalt verbranden. Vers drinkwater moet altijd ter beschikking zijn. Wanneer u oververhitting vermoedt, neem dan contact met ons op. U kunt het dier af laten koelen door wat alcohol op de voetzooltjes te spuiten of het dier met de pootjes in een koel bad te zetten. 


Chipmaand

Juni staat landelijk bekend als 'chipmaand'. Bij pups is het al enige tijd verplicht om deze te laten chippen, bij katten is dit nog niet zo. Wel wordt er over gesproken om het ook voor de katten verplicht te stellen. Voor ieder huisdier raden we aan om deze te laten chippen.

Via een database is inzichtelijk wie de eigenaar van het dier is zodat bij vermissing of overlijden op deze manier snel contact kan worden gelegd met de eigenaar.