default

Alles over

Uw Dier

Voorkom gebitsproblemen!

19 februari 2019

Er zijn een aantal manieren om gebitsproblemen te voorkomen of verminderen. Zo raden we aan om het gebit van de hond of kat te gaan poetsen. Door het poetsen van de tanden kunnen we voorkomen dat er tandplak wordt gevormd. Tandplak veroorzaakt, zoals hiervoor genoemd gebitsproblemen. Tanden poetsen bij hond of kat is niet altijd makkelijk, het is daarom belangrijk dat het tanden poetsen op een rustige manier opgepakt wordt. Bekijk de tandenpoets instructie op onze website.


Er bestaat speciale tandpasta (gebruik geen tandpasta voor de mens!) met een lekker smaakje. Dit kan soms helpen bij de acceptatie van het tandenpoetsen bij uw dier. Ook zitten er in deze tandpasta speciale enzymen die bacteriën doden. 

Wij adviseren om dagelijks de tanden van de hond of kat te poetsen. Helaas laten niet alle dieren het tandenpoetsen makkelijk toe, het is belangrijk om er geen gevecht van te maken! Anders zal het dier het nooit gaan accepteren. U kunt ook een bacteriedodende vloeistof gebruiken die u toevoegt aan het drinkwater van de hond of kat. 

Soms zijn de problemen aan het gebit niet meer te verhelpen met alleen tanden poetsen. In zo'n geval kunt u de hulp inschakelen van onze 'dierentandartsen'. Wij doen dit met speciale dentale apparatuur, hierdoor kunnen we ook onder het tandvlees reinigen. Hierdoor heeft het dier langer profijt van de behandeling en zal er minder snel ontsteking worden gevormd. 

Tijdens de behandeling kan blijken dat het nodig is om een extractie uit te voeren, oftewel; tanden of kiezen trekken. Soms is het zelfs noodzakelijk dat alle elementen (tanden/kiezen) getrokken worden. Hiervan is slechts sprake bij enkele dieren en verrassend genoeg kan een hond of kat zich hier erg goed mee redden.