cat

Alles over

Katten

Effipro spot on kat

Effipro spot on kat

Pipet ter bestrijding van vlooien (Ctenocephalides spp.) en teken (Dermacentor reticulatus). Het product is 5 weken tegen vlooien en 2 weken tegen teken werkzaam.

€ 18,77

  • Tijdelijk niet op voorraad
  • Altijd telefonisch deskundig advies
  • Vanaf €50,- gratis verzending
  • Snelle levering in heel Nederland
  • Ophalen op locatie mogelijk

Productinformatie

Bestrijding van vlooien (Ctenocephalides spp.) en teken (Dermacentor reticulatus). Het product heeft een insecticide werking tot 5 weken tegen vlooien (Ctenocephalides felis). Het product heeft een acaricide werking tot 2 weken tegen teken (Rhipicephalus sanguineus, Ixodex ricinus, Dermacentor reticulatus). Indien sommige soorten teken (Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus) bij toediening al aanwezig zijn, kan het zijn dat niet alle teken binnen de eerste 48 uur worden gedood, maar binnen 1 week. Het product kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis, indien dit van tevoren door een dierenarts is vastgesteld.
Fipronil is een insecticide en acaricide uit de groep van de fenylpyrazolen. Het is een niet-competitieve GABA remmer die bindt aan het chloride kanaal en daardoor blokkeert het de pre- en post-synaptische overdracht van chloride ionen door het celmembraan. Dit resulteert in ongecontroleerde activiteit van het centraal zenuwstelsel, waardoor insecten en acariden worden gedood.