cat

Alles over

Katten

Endocrine support FED-DM | 2kg

Endocrine support FED-DM | 2kg

Endocrine Support is een compleet dieetvoeder voor de regulering van de glucosevoorziening (Diabetes mellitus) bij volwassen katten. Het dieet heeft een laag gehalte aan mono-en disachariden, een laag koolhydraatgehalte en een gemiddeld gehalte aan vet. Het dieet bevat een hoog gehalte aan eiwitten en omega-3 vetzuren uit vis, toegevoegde beta-glucanen en natuurlijke anti-oxidanten. Het dieet voldoet aan de voedingsbehoefte van volwassen katten met diabetes mellitus en draagt bij aan hun gezondheid.

€ 26,42

  • Bestelbaar

Producteigenschappen

Bij katten triggeren aminozuren de insulineafgifte, in plaats van glucose. Het zeer lage gehalte aan koolhydraten en het hoge eiwitgehalte verlagen hyperglycemie bij katten met diabetes mellitus en zorgen dat de diabetes sneller onder controle komt.

Koolhydraatbronnen met een lage glycemische index bevorderen geleidelijke afgifte van glucose uit het dieet om postprandiale hyperglycemie te verminderen.

Uniek hoge gehalten aan omega-3-vetzuren afkomstig uit vis, krill en algen. Diabetes is geassocieerd met verhoogde gehalten ontstekingsmediatoren, verminderde insulinegevoeligheid en verminderd immuunsysteem. Omega-3-vetzuren ondersteunen het natuurlijke ontstekingsremmende proces, ondersteunen het immuunsysteem en kunnen helpen de insulinegevoeligheid te verhogen.

Diabetes en pancreatitis komen vaak gelijktijdig voor bij katten met hypertriglyceridemie, diabetes kan pancreatitis veroorzaken of verergeren. Het matige gehalte aan vetten en het relatief hoge gehalte van omega-3 vetzuren kunnen de normale triglyceriden gehaltes ondersteunen en daardoor ondersteuning bieden aan katten met pancreatitis.

Beta-1,3- en 1,6-glucanen kunnen binden aan macrofagen en het immuunsysteem activeren, waardoor ze de immuunrespons ondersteunen en helpen bij het handhaven van de glucose spiegel.

Diabetes mellitus wordt geassocieerd met oxidatieve stress, die kan zorgen voor diabetische complicaties. Hoge gehalten aan antioxidanten, zoals vitamine A, E en fruitextracten helpen de oxidatie te neutraliseren