Alles over
Paarden
Tandheelkunde
Voor behandelingen aan het gebit, zowel preventief als bij problemen, bent u bij ons aan het goede adres. Onze tandartsen Jutta Klompmaker, Laura Rolfes en Annemiek Keus hebben jarenlange ervaring opgebouwd en volgen daarnaast geregeld nascholing om hun vaardigheden en kennis te verbeteren.
-
Werkwijze (uitklapbare tekst)
Een gebitsconsult begint met het bespreken van de leefstijl van uw paard en eventuele klachten. Na een uitwendige inspectie van onder- en bovenkaak, lippen en kaakgewricht volgt de eigenlijke behandeling.
In vrijwel alle gevallen krijgt uw paard een roesje na onderzoek door de dierenarts. Dit is om de behandeling goed en correct te kunnen uitvoeren met zo min mogelijk stress voor de patiƫnt. Daarna wordt het paard in een behandelbox gezet en krijgt het een mondsperder in voor inspectie en behandeling van de kiezen. Vervolgens kan de mondsperder uit en zijn de snijtanden aan de beurt. Deze worden eventueel ingekort voor een goede occlusie van de kiezen.
De behandeling wordt met elektrisch, watergekoeld instrumentarium uitgevoerd voor een vlot en zo aangenaam mogelijk verloop. Voor pijnlijke ingrepen wordt, net als bij mensen, extra plaatselijk verdoofd.
Na de behandeling wordt met u besproken wat er is gedaan en volgt advies over verdere behandeling of controle. Uiteraard wordt dit vastgelegd in de gebitskaart.