cattle

Alles over

Landbouwhuisdieren

Rundvee

Vruchtbaarheidsbegeleiding, het monitoren van dierziekten, vaccineren en advisering vormen een belangrijk deel van het werk van onze enthousiaste rundveedierenartsen. Aandachtsgebieden zoals uier- en klauwgezondheid, de opfok van jongvee en voeding zijn bij uitstek onderwerpen waar veehouders onze expertise voor gebruiken.

Door specialistische kennis van rundergezondheid streven we ernaar onderscheidend te zijn en onze veehouders te ondersteunen. Het overzien van de complete bedrijfsvoering vinden wij daarbij essentieel. De insteek bij de begeleiding is het geven van preventieve adviezen om koeien gezond te houden. De specifieke situatie op het melkveebedrijf en wensen van de veehouder vormen daarbij het eerste uitgangspunt. Data analyse uit diverse managementprogramma's geeft ons waardevolle informatie en ondersteunen het beeld in de stal. 

Daarnaast zijn we dag en nacht bereikbaar voor het behandelen van zieke koeien en het doen van verlossingen en operaties. Voorbeelden van operaties zijn de staande laparoscopische lebmaagoperatie, keizersnede, correctie van navelbreuken en het verwijderen van tylomen. Wij besteden veel tijd aan het volgen van nascholing om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen in de diergeneeskunde en actualiteiten in de rundveehouderij. Onze veehouders en hun koeien profiteren daarvan!