dog

Alles over

Honden

Heart & Kidney Support CKD | 2 kg

Heart & Kidney Support CKD | 2 kg

Heart and Kidney Support is een complete dieetvoeding voor de ondersteuning van volwassen honden met hart- en/of nier- en/of leverinsufficiëntie.

€ 18,46

  • Bestelbaar
  • Altijd telefonisch deskundig advies
  • Vanaf €50,- gratis verzending
  • Snelle levering in heel Nederland
  • Ophalen op locatie mogelijk

Productinformatie

CKD Heart & Kidney Support bevat uniek hoge gehalten van de omega-3 vetzuren EPA en DHA verkregen uit visolie. Bij honden met een hartaandoening kan EPA helpen bij het behouden van de vetvrije massa en eetlust, een normaal hartritme en bloeddruk. Bij honden met nierfalen, helpen omega-3 vetzuren de nierfunctie te ondersteunen.

Bij congestief hartfalen is de natrium uitscheiding verlaagd als onderdeel van de compensatoire reactie op de verminderde hartwerking. Als gevolg daarvan, treedt retentie van natrium en water op. Het verlaagde natriumgehalte helpt om de vicieuze cirkel van waterretentie te doorbreken. Dit is essentieel voor nier- lever- en hartpatiënten.

Een beperkt fosforgehalte is essentieel om hyperfosfatemie te verminderen en de nierfunctie zo te ondersteunen.

Door het verlaagde eiwitgehalte in combinatie met eiwitten van een hoge biologische waarde, wordt bij honden met nierfalen azotemie verminderd. Bij honden met leverfalen wordt de leverfunctie ondersteund door het risico op hyperammonemie en mogelijke lever encephalopathie te laten dalen. De hoge biologische waarde van de eiwitten leveren voldoende essentiële aminozuren voor de hond.

Het beperkte eiwitgehalte verlaagt de concentratie van oxalaat, cystine en uraat in de urine. In combinatie met een alkalische urine pH, wordt hierdoor de neerslag van calciumoxalaat, cystine en uraatkristallen verminderd, wat zorgt voor een ondersteuning van de gezondheid van de urinewegen. Toegevoegd kaliumcitraat verlaagt de kans van het neerslaan van calciumoxalaat.