default

Alles over

Uw Dier

Hondenvoer bij Dierenkliniek Vechtdal

Voor een lang en gezond leven voor uw hond is goed hondenvoer belangrijk. U zult zeker een groot verschil ervaren in de algemene gezondheidstoestand van uw hond afhankelijk van welk hondenvoer u geeft. Dierenkliniek Vechtdal heeft een breed assortiment aan hondenvoer. Het hondenvoer varieert van geneeskundige voeding tot hondenvoer met een preventieve functie. Hiermee kunt u het risico op bepaalde gezondheidsproblemen bij uw hond verkleinen, onder andere:

  • Gewichtsproblemen
  • Spijsverteringsproblemen
  • Nier-, lever- en hartproblemen

Lees onderaan deze pagina meer informatie over hondenvoer.
Categorieën

       

  

    


Welk hondenvoer heeft mijn hond nodig?

De keuze voor het juiste hondenvoer is erg belangrijk voor de algehele gezondheid en ontwikkeling van uw hond. Door het grote aanbod aan hondenvoer kunnen wij begrijpen dat u niet weet welk product het beste bij uw hond past. Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons, wij staan graag voor u klaar om een passend hondenvoer voor uw hond te vinden. Het is belangrijk om het hondenvoer aan te passen aan de behoeften van uw hond. Er zijn verschillende soorten honden, maar ook binnen een ras zijn er verschillen te zien die de keuze voor een hondenvoer kunnen beïnvloeden.

De leeftijd van uw hond

Wanneer u uw hond als puppy ophaalt bij een fokker, geeft deze u vaak puppyvoer mee. Dit is de voeding waarmee de fokker de pups heeft grootgebracht. Het is aan te raden om dit voer te gebruiken tot de pup helemaal gewend is aan zijn nieuwe huis. Een verandering van hondenvoer kan namelijk extra stress opleveren voor uw pup. De keuze voor het voer is onder andere afhankelijk van de leeftijd en het formaat van uw hond. Een jonge hond heeft bijvoorbeeld meer behoefte aan een voeding met veel bouwstoffen, eiwitten en vetten.

Het ras

Daarnaast is het belangrijk dat u kijkt naar het soort hond dat u heeft. Een jonge hond van een groot ras heeft namelijk andere voedingsbehoeften dan een hond van een klein ras. Hier kunt u rekening mee houden bij de keuze voor het voer, met de juiste voeding kunt u gezondheidsproblemen in de toekomst verminderen.

Allergieën

Net als mensen kunnen honden last hebben van allergieën. Er zijn honden die allergisch zijn voor bepaalde voedingsstoffen. Er bestaan speciale soorten hondenvoer die inspelen op dit probleem. Neem contact met ons op wanneer u denkt dat uw hond last zou kunnen hebben van een voedingsallergie.

Handige Tips

Overstappen
Besluit u om over te stappen naar een ander merk hondenvoer? Dan raden we u aan om het hondenvoer geleidelijk te mengen met de voeding van het vorige merk. Het wisselen van hondenvoer kan zorgen voor maag- en darmklachten en daarom is het belangrijk dat dit geleidelijk gebeurt. Over het algemeen duurt het overstappen ongeveer 7 dagen.

Chocolade en rozijnen
Veel mensen kunnen er geen genoeg van krijgen, maar honden kunnen er absoluut niet tegen! Chocolade en rozijnen kunnen giftig zijn voor honden. Zorg er dan ook voor dat uw hond niet de mogelijkheid krijgt om deze producten te eten. Is dit wel gebeurd? Neem dan zo snel mogelijk contact op met uw dierenarts.

Heeft u nog vragen of wilt u weten welk hondenvoer het beste bij uw hond past? Neem dan gerust contact met ons op.