dog

Alles over

Honden

De dekking

Wanneer de waardes goed zijn, kunt u een afspraak maken met de dekreu. De honden moeten dan ruim de tijd krijgen om aan elkaar te wennen, maar het kan gebeuren dat de dekking niet lukt. In dat geval kunt u een dekmeester raadplegen.

Herpes enting

Als uw teef eerder gedekt is en toen leeg gebleven is, kan dit door een Herpes infectie komen. Om dit te voorkomen, kunt u tweemaal vaccineren. De eerste enting kan gegeven worden vanaf de eerste dag van de loopsheid tot de 10e dag na de dekking. De tweede enting wordt 10 dagen voor de uitgetelde dag gegeven.

Kunstmatige Inseminatie (KI)

Als er een medische noodzaak is, kan besloten worden om de hond kunstmatig te insemineren. We hebben hierin twee methodes, de reguliere KI en de KI 'intra uterien'. De KI intra uterien heeft een grotere kans op bevruchting omdat het sperma direct in de baarmoeder wordt gebracht met behulp van een scope en een kortere catheter. Voor deze methode moet de progesteronwaarde hoger zijn dan bij een normale dekking. De KI intra uterien wordt alleen gebruikt bij diepvriessperma.