dog

Alles over

Honden

De dekking

Wanneer de waardes goed zijn kunt u een afspraak maken bij de dekreu. Hier moeten de honden ruim de tijd krijgen om aan elkaar te wennen. Het kan voorkomen dat de dekking niet lukt. Ook kan er een behoorlijk hoogte verschil tussen de honden zitten waardoor de dekking niet lukt. In zulke gevallen kunt u gebruik maken van een dekmeester. Dit is over het algemeen een ervaren fokker die bereid is anderen te helpen met hun honden.

Herpes enting

Als uw teef eerder gedekt is en toen leeg gebleven is, kan dit door een Herpes infectie zijn veroorzaakt. Om deze infectie te voorkomen kunt u tweemaal vaccineren. De 1e enting kan gegeven worden vanaf de eerste dag van de loopsheid tot de 10e dag na de dekking. De 2e enting wordt 10 dagen voor de uitgetelde dag gegeven.

Kunstmatige Inseminatie (KI)

Indien er een medische noodzaak is, kunnen we besluiten de hond kunstmatig te insemineren. We hebben hierin twee methodes, de reguliere KI en de KI 'intra uterien'. Bij een KI intra uterien maken we gebruik van een scope om het sperma in de baarmoeder van de hond te brengen. De kans op bevruchting is bij een KI intra uterien groter dan bij een normale KI. Hier wordt namelijk een kortere catheter gebruikt. Bij een KI intra uterien wordt het sperma direct in de baarmoeder gebracht en hoeft het minder ver naar de eicellen te 'zwemmen'. Bij een KI intra uterien moet de progesteronwaarde hoger zijn dan bij een normale dekking. Deze methode gebruiken we alleen bij diepvriessperma.