dog

Alles over

Honden

De dracht

Na de dekking is het afwachten of de teef drachtig is. Het is belangrijk om te weten dat signalen zoals een verandering in de tepels en veel slapen ook bij een schijnzwangere teef kunnen voorkomen en dus niet betrouwbaar zijn. Het is in de eerste paar weken niet nodig om de teef bij te voeren, omdat dit alleen maar een reservevoorraad zal geven en niets zal toevoegen aan de groei van de pups.

Drachtecho

Als u zekerheid wilt hebben over de dracht, kunt u een drachtecho laten maken na 28 dagen/4 weken. Op deze manier kunnen we duidelijk de vruchtjes in de buik zien.

Drachtig!

Als de teef drachtig is, zullen we de voeding aanpassen en langzaam de hoeveelheid voer opvoeren tot anderhalf keer de hoeveelheid die ze normaal gesproken krijgt. Het kan gebeuren dat de teef in deze periode een lastige eter wordt en moeite heeft met het binnenkrijgen van voldoende voeding, vooral naarmate de dracht vordert en er minder ruimte overblijft in haar buik. In dit geval is het beter om de teef meerdere kleine maaltijden per dag te geven. Houd er rekening mee dat een teef met een groot aantal pups in haar buik minder ruimte zal hebben dan een teef met minder pups.