dog

Alles over

Honden

De dracht

De dekking is achter de rug en nu is het wachten of de teef opneemt.

Na de dekking is het wachten of de teef drachtig is. De signalen (groter/roder worden van de tepels, veel slapen etc.) kunnen ook bij een schijnzwangere teef optreden en zijn dus niet betrouwbaar. Het is in de eerste weken niet nodig om de teef bij te voeren aangezien dit alleen maar een reserve voorraad zal geven en niks toevoegt aan de groei van de pups.

Drachtecho

De eerste gelegenheid om zekerheid te hebben van dracht is met 28 dagen/4 weken. We kunnen dan een echo van de buik maken en duidelijk vruchtjes waarnemen.

Drachtig!

Als de teef drachtig is zullen we de voeding aanpassen. Langzaam voeren we de hoeveelheid voer op naar uiteindelijk anderhalf keer de hoeveelheid voeding dan ze normaliter krijgt.

In deze periode kunnen teven soms erg lastige eters worden. Naar gelang de dracht vordert wordt het ook voller binnenin en kan het ook zijn dat uw teef niet meer voeding binnen kan krijgen. Deze honden kunt u het beste meerdere maaltijden per dag geven zodat er toch genoeg binnen komt. Een teef die boordevol pups zit zal uiteraard op het eind minder ruimte hebben dan een teef met een kleiner aantal pups in haar buik.