cattle

Alles over

Landbouwhuisdieren

Vruchtbaarheid

Vruchtbaarheidsbegeleiding bij Dierenkliniek Vechtdal heeft de volgende voordelen:

Het eerste voordeel is natuurlijk dat er met regelmaat een dierenarts op uw bedrijf aanwezig is. Drachtige koeien kunnen vanaf 30 dagen na KI/dekking gescand worden op een levend vruchtje, waarbij ook tweelingdrachten geconstateerd kunnen worden. Eventuele afwijkende vruchten worden daarbij opgemerkt.

Naast drachtigheidsherkenning zijn wij ook gespecialiseerd om afwijkende baarmoeders, eierstokken of andere bijzonderheden op te merken. Hierdoor wordt het risico op een te lange tussenkalftijd beperkt. Wanneer koeien kort na het afkalven worden aangeboden, kan uw dierenarts zien of een baarmoeder voldoende is opgeschoond. Is dit niet het geval dan kan een behandeling vroegtijdig worden ingezet, zodat de koe op tijd geïnsemineerd kan worden.

Ook wanneer koeien niet tochtig gezien worden is het belangrijk om deze dieren aan te bieden voor onderzoek, zodat uitloop van de tussenkalftijd vermeden wordt.

Kortom; met behulp van onze vruchtbaarheidsbegeleiding kunnen wij helpen om de vruchtbaarheidsresultaten te verbeteren zodat niet alleen de verwachte tussenkalftijd, maar ook de afkalf leeftijd van de vaarzen, het inseminatiegetal en het non-return percentage verlaagt.